Rotite cu nuci sau alune(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3336) Se amesteca toate ingredientele cu robotul iar coca obtinuta se pune la rece o ora.Se intinde apoi pe masa pudrata cu faina si se taie cu forma dorita. Se pun apoi in tava tapetata cu hartie de copt.Se ung cu putin lapte si se presara cu nuci macinate. Se coc 15 minute la 160 grade.
Caise(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1803) Ouale se bat spuma cu zaharul.Se adauga uleiul,zahar vanilat,amoniac si faina cat sa iasa o coca nu foarte vascoasa.Se lasa aluatul sa se odihneasca un minut. Se ung palmele cu ulei si se fac bile cit o lingurita plina. Bilele se aseaza in tava, la distanta de 2 cm intre ele si se coc la foc potrivit (200 grade), dar sa nu se rumeneasca foarte mult pe deasupra. Cind sunt reci, se scobesc usor cu ajutorul unui cutit.Aluatul obtinut se amesteca cu un borcan de gem de caise, in care se mai adauga cacao,nuca macinata si esenta de rom. Cu aceasta compozitie se umple fiecare bila scobita si se lipesc doua cite doua. Pentru colorare, folosesc coloranti din comert.
Cornulete(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 1966) se framanta ingredintele de mai sus si se formeaza cornulete mici sau se intinde si se taie cu diferite forme.
Baigli cu mac si nuca - aluat nedospit !!!(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4503) Nuca si macul se fierb cu lapte si mult zahar. Se framanta foarte bine, un aluat fraged si se imparte in 5 parti egale. Din aluat, se intind foi foarte subtiri si se intinde pasta de nuca, respectiv mac si se ruleaza. Se pun in tava si se ung cu ou. Ca sa fie uniform puse stafidele, mai bine le presari cand ai intins crema peste aluat. Iese cu atat mai gustosa cu cat intinzi mai subtire aluatul. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Eu le pun separat pe fiecare in cate o fasie de hartie de copt sa nu se lipeasca. Se lasa la 180 grade cca 1 ora si 15 minute.
Biscuiti Laba de urs(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 4921) 1. Incalziti cuptorul la 175C si pregatiti formele de Madeleine (sau nuci) cu putin unt. Intr-un castron mare, amestecati bine untul (225g) cu zaharul, iar in altul, incorporati faina, scortisoara, cuisoarele, pudra de cacao si nucile/alunele. La final acesta se adauga in compozitia de unt si zahar, amestecand bine.
2. Cu ajutorul degetelor luati putin aluat si presati in formele deja pregatite (aluatul sa fie la nivelul bazei formei). Apoi se pot coace la cuptorul incalzit aproximativ 20 de minute. Se lasa la racit complet.
3. Acum topiti ciocolata si inmuiati jumatate din forma de Madeleine in aceasta, asezati-le pe o hārtie de pergament si aranjati cate patru migdale "ghearele", cat timp ciocolata este īnca umeda. Se lasa sa se usuce complet.
Frecati bine untul, zaharul si galbenusurile pana se transforma intr-o crema moale, apoi treptat incorporati faina. Daca aluatul este prea moale, lasati-l putin la rece.
Din aluat se fac bilute si se aseaza in tava deja pregatita, iar apoi cu un deget apasati biluta in mijloc sa formati o gropita, in care veti pune aproximativ 1/2 lingurita de dulceata.
Se lasa in cuptorul incins 8-10 minute, iar dupa ce se racesc putin se dau prin zahar pudra, sau cu putina miere si apoi prin nuci macinate.
Folosind un mixer electric amestecati bine untul impreuna ambele tipuri de zahar, apoi incorporati oul si esenta de vanilie.
Cerneti impreuna faina, sarea, scortisoara si bicarbonatul de sodiu, apoi adaugati amestecul in compozitia de unt treptat, pana cand se formeaza un aluat. La final incorporati afinele si ciocolata.
Rupe bucati de aluat (aproximativ 2 linguri ca marime) si rulati-l in bilute pe care le asezati in tava deja pregatita (cu spatiu intre ele deoarece se intind in timpul coacerii) si presati foarte putin.
Se lasa in cuptorul incins cca 15-20 minute sau pana cand prind o culoare frumoasa aurie. Cand sunt gata se lasa la racit 10 minute, apoi se pot impacheta frumos si sunt gata.
Intr-un bol mare, bate untul cu un mixer electric la viteza mare timp de 30 de secunde. Adauga 2/3 ceasca de zahar, mai mixeaza aproximativ 5 minute sau pana cand sunt bine-combinate si foarte pufoase. Incorporeaza galbenusul de ou, cardamomul, bicarbonatul de sodiu, sarea si faina. Acopera si lasa aluatul la rece aproximativ 1 ora sau pana cand este usor de manevrat.
Modela aluatul in forme de bilute si aseaza-le in tvaa de copt distantate (fiindca se vor intide) in cuptorul preincalzit aproximativ 10 minute sau pana cand marginile sunt doar ferme iar baza usor rumenita. Se lasa la racit in tava cca 1 minut apoi se pun pe un raft de sarma. Presara peste cookie-uri zahar pudra sau "tavaleste-le" prin zahar normal.
Biscuti dulci cu fructul pasiunii(...mai departe)
n/a (Vizualizari: 3473) Combina ciocolata, crema de branza si fructul pasiunii intr-un castron si pune-l la microunde pana se topeste ciocolata sau pe o baie de aburi amestecand cu o lingura de lemn. Apoi se lasa la racit pana ajunge la o consistenta asemanatoare cremei.
Se bat bine ouale si zaharul cu ajutorul unui mixer electric, pana amestecul se ingroaja si deine pufos. Cerne peste oua faina, toarna apa si amesteca usor pana la incorporare, cu grija sa nu scori aerul deja incorporat in oua.
Pune cate o lingurita de amestec pe o tava de copt si lasa putin spatiu intre ele. Se pune tava in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10 minute sau pana cand devin aurii. Se lasa la racit pe un raft de sarma.
Pentru asamblare se fac sandwich-uri din 2 "biscuiti" raciti si crema de fructul pasiunii intre.